Het uiteindelijke doel van onze ziel

Klankschalen meditatie

Het resultaat van Klankschalen meditatie is dat je je kalmer, ontspannen en gefocust zult voelen. pieken zullen optreden tijdens de meditatieve staat en zullen kort daarna blijven hangen, als gevolg van je verhoogde concentratie en ontspannen energie.

Doe het langzaam aan

Het duurt jaren om een goed ontwikkelde tolerantie van energieën te ontwikkelen. Beginners, blijf op het beginnerspad. Dit kan soms frustrerend zijn, maar het langzame tempo zal je helpen groeien. Het verdragen van gedachtenkwebbel is een vaardigheid die enige oefening zal vergen. Je moet ook de kunst van het niet-reageren beoefenen – om gewoon te ademen en geen aandacht te schenken aan het onophoudelijke lawaai. Er wordt gezegd dat het moeilijkste deel de eerste stap is. Het is moeilijk om energie in het universum te sturen, om je intenties in beweging te zetten. Een openbaring is je geest leegmaken zodat er een wonderbaarlijke vereenvoudiging optreedt – dan ontstaat er helderheid.

Helderheid in wat? Het loslaten van zelftwijfel.

Als je je centreert, sta je jezelf toe om de helderheid van binnen te zien ontstaan. Als je om helderheid vraagt, is ze van jou.

Gewoon door je bewust te worden van de stemmen van de geest die beweren dat er geen God is, word je één met het universum en voel je zijn kracht. Zulke praatjes doen ernstig afbreuk aan de kracht van God die in je huist. Maak de stem onzichtbaar.

Eerste stap

Meditatie. Neem elke dag de tijd om een poosje rustig te zitten. Oefen meditatie op een hoofdstuk van je computer, een horloge of draag iets waar je mindful op kunt focussen – zeg, je horloge, juwelen, dagboek, spiekboek, je inspiratie. Geef je geest iets om op te focussen. Rekening houden met alles wat je zou willen opruimen of net zou willen zien ontstaan. Doorgaan met mediteren tot je helemaal opgaat in wat je gekozen focus is.

Het werken met de notie van no-mind, het leegmaken van je geest of het zitten in het park zijn allemaal manieren om van je omgeving te gaan houden. Elke dag of elk moment de tijd nemen om te mediteren is belangrijk. Niet iedereen heeft gemakkelijk toegang tot de natuur, maar een keuze maken om met de natuur om te gaan geeft je geest iets om op te focussen. Door ervoor te kiezen om tijd in de natuur door te brengen, word je automatisch vrijgeviger naar anderen.

Naast de natuur zal je geest er ook baat bij hebben om tijd door te brengen in stil gebed of meditatie. Deze praktijken helpen om je ziel te verbinden met de oneindige intelligentie van het universum, die ook verbonden is met God.

Verbeelding alleen gebruiken kan een uitdaging zijn

Verbeelding is een instrument dat wordt gebruikt tijdens het creatieve proces. Zonder verbeelding kan een kunstwerk verloren gaan of kan het verlangen naar een bepaalde relatie worden vernietigd.

Je geest zal meer afgestemd raken op de geest van contemplatie. Meer afgestemd zijn geeft je geest meer manieren om heilzame gedachten te produceren.

Giechelen illustreert eens te meer hoe gemakkelijk iets eenvoudigs, zoals iets grappig vinden, kan worden gewaardeerd wanneer je geest er geen tijd aan heeft besteed om erover na te denken. iets opnieuw leren kennen brengt het in een groep van activiteiten die gemakkelijk door je ziel worden gewaardeerd.

Toen de mens zijn verbeelding ontwikkelde, bracht dat hem buiten zichzelf en gaf het hem de mogelijkheid om samenlevingen te creëren. de samenleving ontstond toen individuen konden socialiseren en relaties konden creëren.

Dit is wat ik zie als het Ultieme Doel van onze geest, om op een dag sociaal te worden van binnenuit. Er is geen grens aan ons spirituele potentieel, we kunnen alles bereiken als we het maar proberen.

Onthoud, je geest is Sui toegestaan om te dromen.